Nieuws

Hieronder leest u over alles wat er op de Toermalijn leeft en speelt.

  11 juli, Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

  Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

  Team Toermalijn 


  2 april, Auto's voor de school

  Beste ouders/verzorgers,

  Het valt ons op dat net voor en net na schooltijd er behoorlijk wat auto's staan voor de ingang van de school. Regelmatig leidt dit tot bijna-ongelukken met kinderen en ouders die lopend of fietsend tussen de auto's door gaan. Doordat er dan zoveel auto's staan versperren we ook de weg voor het doorgaande verkeer met als gevolg dat er tijdelijk een verkeersopstopping ontstaat, hetgeen ervoor zorgt voor nog meer gevaarlijke situaties. 

  We zijn  bewust van het feit dat er gewoon geparkeerd mag worden voor de school, maar hier doen we toch een beroep op het logisch verstand en verantwoordelijkheidsgevoel van één ieder. In de klassen besteden we aandacht hieraan door met kinderen in gesprek te gaan over goed uit te kijken, jezelf zichtbaar maken voor anderen en geen gevaar te vormen voor andere weggebruikers. Het is anders gewoon wachten tot er ongelukken gaan gebeuren. 

  Vanaf maandag 8 april gaan de kinderen van de groepen 6-7 en 7 rond 13.50 uur naar buiten toe. Zij zullen de bestuurders die goed geparkeerd staan een 'groene' kaart geven, de fout geparkeerde een 'rode' kaart. Nogmaals, het gaat hierom niet dat je er wél mag parkeren, maar meer om de veiligheid van ouders, kinderen en andere weggebruikers. 
  We gaan ervan uit dat u een net zo veilige omgeving wil creëren voor uw kinderen als wij.

  Met vriendelijke groeten,

  Team Toermalijn

   


  15 maart, MR vergadering 2 april

  Beste ouders/verzorgers,

  Dinsdag 2 april is er MR vergadering. Graag zou de MR willen weten wat er speelt binnen de school wat, volgens u, aandacht nodig heeft van de MR. Mocht u iets hebben, dan kunt u deze mailen naar Lammert Visser, voorzitter MR. l.visser@home.nl 

  Vriendelijke groet,

  Team Toermalijn en MR


  25 februari, Herinnering info-avond kindgesprekken

  Beste ouders/verzorgers,

  Zoals u weet zijn wij dit jaar begonnen met het voeren van portfolio gesprekken waar de kinderen bij aanwezig zijn. Tijdens deze gesprekken, maar ook tijdens de dagelijkse lessen, willen we meer met kinderen in gesprek gaan over wat hun beweegredenen zijn, waar zij zelf ontwikkelpunten zien en hoe zij hier aan willen werken. Op deze manier maken we kinderen meer bewust van zichzelf en komt dit ten goede van hun intrinsieke motivatie. Ook geeft ons, als school, dit beter zicht op hoe wij beter maatwerk kunnen leveren. Op school zijn wij momenteel bezig om ons zelf hier vaardiger in te maken in het voeren van op maat gevoerde kindgesprekken. 
  Ongetwijfeld dat u thuis ook met regelmaat een gesprek voert met uw kind over hoe het was op school, wat hem/haar bezig houdt en hoe uw kind omgaat met problemen en teleurstellingen. Misschien dat u merkt dat u wel eens vastloopt of misschien dat u benieuwd bent wat u nog meer uit een gesprek met uw kind kunt halen.

  Om deze reden organiseren wij woensdag 27 maart een infoavond over kindgesprekken voor allen die geïnteresseerd zijn. Deze avond komt Rudy van der Noord ons iets vertellen over deze gesprekken. Rudy is gespecialiseerd in kindgesprekken en geeft via Semko Onderwijs deze info bijeenkomsten. Semko Onderwijs is een organisatie die schoolinstellingen veel gebruiken voor informatie, trainingen en coaching. 
  Deze avond zal beginnen met een theoretisch stuk over hoe kinderen denken en handelen. Vervolgens zal Rudy inzichten geven op welke manieren hierop ingespeeld kan worden door bepaalde gesprekstechnieken. Ook zal er ruimte zijn voor eigen inbreng.

  Deze avond vindt plaats op Toermalijn, in de algemene ruimte. Het exacte tijdstip maken wij nog bekend.

  Graag willen we weten hoeveel mensen er komen. Mocht u willen komen, dan kunt u zich aanmelden door even een mail te sturen waarbij vermeld staat met hoeveel u komt.

  t.zasburg@cbo-nwf.nl 

  Graag tot woensdag 27 maart! 

  Hartelijke groet,

  Tim zasburg