Hieronder leest u over alles wat er op de Toermalijn leeft en speelt.

5 december, Excursie Rijksmuseum door plusklassen en groepen 8.

Dinsdag 27 november was een bijzondere dag voor de kinderen van de groepen 8 en de plusklas.

Om half 9 stond de bus voor school waarmee de groep naar het Rijksmuseum in Amsterdam werd gebracht.

Daar kregen de kinderen een rondleiding door een deel van het museum.

Zij luisterden ademloos naar de verhalen die verteld waren.

Zichtbaar onder de indruk waren de kinderen van alle verhalen en van de Nachtwacht.

Een onvergetelijke dag.

5 december, Pepernotenmolen?

De pepernoten van sinterklaas komen uit een grote pepernotenmolen; dat hebben we vanmorgen, bij de aankomst van de sint op de toermalijn met eigen ogen gezien.

Chauffeur Henk bracht, met een echte grote pepernotenmolen, sinterklaas vanmorgen, met 2 van zijn pieten, naar de toermalijn.
    Speciaal voor onze school wilde hij het geheim van het pepernoten maken laten zien.
    Uit de pepernotenmolen werd een kruiwagen vol pepernoten gemalen.
    Kinderen van groep 3 hebben die pepernoten, na het zingen van een versje, getest. Ze waren echt en smaakten heerlijk.
    Tijdens het sinterklaasfeest in de verschillende groepen hebben alle kinderen genoten van de versgemalen pepernoten.
    Het was een super sinterklaas feest.

4 december, Sinterklaasfeest

Sinterklaas en de Pieten komen 5 december natuurlijk ook op De Toermalijn.

Alle kinderen moeten om 8.15 uur moeten ze al in de klas zijn met hun jassen aan. De kleuteringang is gesloten en het hek van het kleuterplein zit op slot, dus kleuters kom via de hoofdingang binnen. De kinderen gaan met hun juffen/meester naar buiten en gaan op de voor hen bestemde plek staan.

Kom op tijd, want Sinterklaas komt al vroeg aan (half negen) Kinderen die te laat zijn moeten zelf (evt. gebracht door de ouder) even aanschuiven bij hun eigen groep. OUDERS MOETEN ALLEMAAL ACHTER ALLE KINDEREN STAAN, het is tenslotte het feest voor de kinderen.

We maken er met z'n allen een superFEEST van.

11 september, Actie "Samen zijn wij school"

Beste ouders,

Deze week start een landelijke actie "Samen zijn wij school".

School en ouders hebben een gezamenlijk belang: het beste voor het kind. Iedereen wil dat, dus samenwerken op dit punt hoeft geen probleem te zijn. En daarbij: die samenwerking maakt de school tot een mooie gemeenschap!   Met elkaar werken we aan het verbeteren van ouderbetrokkenheid in het belang van de ontwikkeling van alle kinderen.

Ondersteunt u dit, lees dan meer in de bijlage en onderschrijf het doel van deze actie op www.samenzijnwijschool.nl