Uitgelicht: Auto's voor de school

Beste ouders/verzorgers,

Het valt ons op dat net voor en net na schooltijd er behoorlijk wat auto's staan voor de ingang van de school. Regelmatig leidt dit tot bijna-ongelukken met kinderen en ouders die lopend of fietsend tussen de auto's door gaan. Doordat er dan zoveel auto's staan versperren we ook de weg voor het doorgaande verkeer met als gevolg dat er tijdelijk een verkeersopstopping ontstaat, hetgeen ervoor zorgt voor nog meer gevaarlijke situaties. 

We zijn  bewust van het feit dat er gewoon geparkeerd mag worden voor de school, maar hier doen we toch een beroep op het logisch verstand en verantwoordelijkheidsgevoel van één ieder. In de klassen besteden we aandacht hieraan door met kinderen in gesprek te gaan over goed uit te kijken, jezelf zichtbaar maken voor anderen en geen gevaar te vormen voor andere weggebruikers. Het is anders gewoon wachten tot er ongelukken gaan gebeuren. 

Vanaf maandag 8 april gaan de kinderen van de groepen 6-7 en 7 rond 13.50 uur naar buiten toe. Zij zullen de bestuurders die goed geparkeerd staan een 'groene' kaart geven, de fout geparkeerde een 'rode' kaart. Nogmaals, het gaat hierom niet dat je er wél mag parkeren, maar meer om de veiligheid van ouders, kinderen en andere weggebruikers. 
We gaan ervan uit dat u een net zo veilige omgeving wil creëren voor uw kinderen als wij.

Met vriendelijke groeten,

Team Toermalijn

 

Kalender

18 juni
Vergadering MR
04 juli
Studiedag opbrengsten/ analyses / IKC. School gesloten.
09 juli
Afscheid groep 8.
Overzicht Kalender

Schoolnieuws

Auto's voor de school

Het valt ons op dat net voor en net na schooltijd er behoorlijk wat auto's staan voor de

Verenigingsnieuws

Vergadering RvT en GMR

Op 22 mei vergaderen de leden van de RvT en de GMR in cbs It Anker te Dronryp. Aanvang 19.45 uur.

Uit de media

Kritiek op ‘kritische prikkers’

Kinderopvang Berend Botje heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid. De kinderopvang, met