Wij zijn groep 4a.
Wij zijn groep 4 en in onze groep zitten 25 kinderen.

Er zijn na de zomervakantie 3 nieuwe kinderen in de groep gekomen en na de herfstvakantie komt er nog een jongetje bij. Dan zijn we met 26 kinderen.

We hebben een heel gezellige groep. We spelen en werken graag met elkaar en maken veel plezier.

Op maandag krijgen we les van juf Gretina en op dinsdag t/m vrijdag van juf Gerda.

We beginnen de dag met het inloopcircuit. Daarin doen we verschillende dingen zoals; stillezen, rekenen, schrijven, rekenspelletjes, verhalen schrijven en op de computer werken. Om 9 uur beginnen we de dag samen in de kring en delen we verhalen met elkaar. De juf vertelt dan een verhaal uit ‘Kind op maandag’ en we zingen liedjes.

Dan gaan we aan het werk met rekenen:we leren dit jaar de tafelsommen, de sommen t/m 100 en tellen tot 1000 en nog veel meer. Elke ochtend hebben we ook nog lezen, spelling en taal. We zoeken elke week mooie en spannende boeken uit in de Boeketoer, onze schoolbibliotheek.

Er staan heel veel leuke en spannende boeken in de bieb.

Natuurlijk hebben we nog wereldoriëntatie, verkeer, natuur en techniek, gym, tekenen en knutselen.

We doen ook veel opdrachten in tweetallen en kleine groepjes.

Zo leren we om samen een opdracht te maken, en we leren ook nog veel van elkaar.

Als het werken goed gaat en we fijn met elkaar omgaan kunnen we beloningskaartjes verdienen.

Als er 50 kaartjes in de beloningsmuur zijn kiezen we een groepsbeloning. Dan genieten we met elkaar van een leuke activiteit.

We gaan er met elkaar een mooi schooljaar van maken!