Wij zijn de elfjesgroep

De elfjesgroep is de jongste kleutergroep van De Toermalijn. We zijn september gestart met 12 kinderen in een heel groot lokaal. In september komen er 6 kinderen wennen, zij worden deze maand 4 jaar. We mogen vijf dagen in de week naar school, maar wie nog een beetje aan het ritme van vijf dagen in de week moet wennen krijgt hiervoor rustig de tijd om dat op te bouwen. Soms is een dagje rust nog heel fijn als je zo jong bent. Elke dag is juf Nynke Roelofsen in deze groep. Juf Daleen, stagiaire onderwijsassistent, zal ook een aantal dagen in de week aanwezig zijn. Dat is fijn, want dit is een groeigroep. Er komen regelmatig 4-jarige kinderen bij. Tegen de tijd dat de groep te groot wordt, zal de groep gesplitst worden en het grote lokaal in tweeën gedeeld worden en komt er een nieuwe juf bij. Zo doen we dat al jaren en we zorgen ervoor dat de splitsing heel geleidelijk gaat, zodat de kinderen er geen last van hebben.

’s Ochtends beginnen we met spel inloop. Rustig binnenkomen met je vader, moeder of oppas en samen iets uitkiezen om mee te spelen. Ook kunnen we in de huishoek, bouwhoek, leeshoek of …..hoek spelen of met de zaadjes- of zandbak. Een fijne start voor de meeste kinderen. Het afscheid nemen wordt dan voor de meesten wat gemakkelijker. Vrij spel vinden we heel belangrijk en samen leren we spelenderwijs heel veel.

Elke maandag kiezen we een nieuw boek uit de schoolbieb en nemen het mee naar huis. Dan kunnen ouders het thuis voorlezen. De volgende maandag wordt het boek weer omgeruild in de schoolbieb.

Als het lekker weer is spelen we fijn buiten. We mogen dan ook op het kleuterplein oefenen op onze eigen fiets, zo leren we goed uitkijken. Bij slecht weer spelen we meestal binnen in het speellokaal. De meeste kinderen zijn dol op klimmen en springen en glijden. Veel kinderen dragen (vooral in de winter) dan gymschoenen.