Wij zijn groep 5b / 6b
Hallo!

Wij zijn groep 5b/6b. Wij zijn een groep van 25 kinderen. Wij hebben 12 jongens in onze groep en 13 meisjes. Wij kennen elkaar al heel erg goed. Dit komt doordat groep 5 al 3 jaar bij juf Wiepie en juf Maud in de groep zit, en groep 6 al voor het tweede jaar.

Dit jaar gaan we voor het eerst met de groep op de fiets naar gym en naar de diverse excursies. Hier zullen we in de eerste weken extra aandacht aan besteden. De gymlessen zullen plaats vinden op de dinsdagochtend van 10:30-11:30 uur. Verder hebben ze op donderdag- en vrijdagochtend de Daily Mile van 11:30-11:45 uur. We gaan dan een stukje wandelen of hardlopen.

Ook dit jaar houden we weer een beloningsmuur bij. Kinderen kunnen alleen, samen met hun groepje of met de groep in zijn geheel beloningskaartjes verdienen voor goed gedrag. Als er 60 kaartjes in de beloningsmuur zitten volgt er een groepsbeloning. We hebben afgelopen jaren al diverse beloningen behaald. Dit kan variëren van pyjama dag tot picknicken op een grasveldje in de buurt. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het al eens uitgeprobeerd. Dit jaar rest ons de uitdaging weer leuke creatieve groepsbeloningen te bedenken.

Dit jaar zullen de kinderen een boekpromotie moeten houden. Dit doen we tussen de herfst- en kerstvakantie. Later in het schooljaar maken de kinderen een werkstuk en kunnen ze hier eventueel nog een spreekbeurt over houden.

Aankomend jaar zullen er diverse momenten voor ouders zijn om de leerkrachten te ontmoeten. Dit kan zijn op 10 minuten momenten, klassen- of schoolavonden, vieringen of gewoon ’s ochtends of’s middags op het plein.

We hopen er ook dit jaar weer een leuk en leerzaam jaar van te maken.

Juf Wiepie Kooistra en Juf Maud de Boer